От ГДБОП казвали на данъчните кого и как да ударят

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

16/04/2018 18:28
източник


От ГДБОП казвали на данъчните кого и как да ударят. Това разкриха пред Фрог нюз служители на НАП. Ето какво точно обясниха те:

„Пращат хора от „Фискален контрол” на точно определен обект. Няма какво да правиш-отиваш. Не можеш обаче да напишеш протокол, което иначе би трябвало да се направи по закон. Преди това трябва да се обадиш в ГДБОП, за да ти кажат дали изобщо да правиш протокол и какво да напишеш в него”. 

Според тях има различни методи за натиск върху бизнеса. „Практика е от „Фискален контрол” да пишат актове в почивни дни за това, че не е пуснат дневния отчет. Пък то заведението не работи. Любопитното е, че такива актове винаги падат в съда. В случая има два варианта-или НАП си пише активност за техен човек, който уж трябва да го проверим, но го правим така, че той да отърве кожата. Или пък го натискаме леко, за да му покажем, че трябва да слуша”, допълниха от агенцията. 

Според тях „Оперативен контрол” се закрива, за да може звената да се укропнят, така, че по-лесно да се контролират отгоре . Източниците ни признаха, че служители от „Фискален контрол” се пращали само на проверки на обекти, дадени по списък от началниците. Данъчните смятат, че премиерът Бойко Борисов е заблуден с реформата и нуждата от съкращаване на 300 души, която по думите им се прави от шефката на НАП Галя Димитрова и директора на дирекция „Контрол” Васил Панов. От НАП признаха, че заплатите им варират от 700 до 1300 лв. за най-високите нива в йерархията.

 

Още Новини