Владимир Путин се радва, че бившият руски агент Сергей Скрипал е изписан от болница и му желае здраве

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

18/05/2018 18:02
източник


Руският президент Владимир Путин заяви, че се радва за изписването на бившия сътрудник на руското военно разузнаване Сергей Скрипал от болница и му желае здраве, предадоха Франс прес и ТАСС.
    "От медиите днес чух, че е излязъл от болница. Да му даде Бог здраве, много се радваме", каза Путин на обща пресконференция с германската канцлерка Ангела Меркел при посещението й в Сочи.
    Руският президент отбеляза, че Скрипал би бил мъртъв, ако е бил отровен с вещество от типа на химическите оръжия, посочва Ройтерс.
    Путин каза, че Русия нееднократно е предлагала на Великобритания помощ в разследването на случая с отравянето на Скрипал, осъден в Русия за шпионаж, но досега няма ответна реакция. Нашето предложение остава в сила, добави той.
    Президентът нарече безпрецедентна ситуацията около задържането в Киев на журналиста и главен редактор на агенция РИА Новости Украйна Кирило Вишински.
    Това е нещо безпрецедентно. Опитват се да повдигнат обвинения в държавна измяна на човека за това, че е изпълнявал своите професионални задължения, каза руският държавен глава.
    Меркел заяви, че ще разговаря с украинския президент Петро Порошенко и ще повдигне и въпроса за Вишински.
    По-рано тази седмица служители на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) претърсиха офисите на РИА и задържаха директора на киевското бюро, обвинявайки агенцията, че е използвана от Русия в информационна война срещу Украйна.

Източник: Сочи

Още Новини