Намериха цаката на ултрамодерните камери на КАТ! Джаджа за 365 лева предупреждава 300 м преди радара

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

18/05/2018 18:26
източник


Радар детектор, монтиран в купето или под бронята, спасява бързаците на пътя от триногите камери на КАТ. Това увериха представители на българска фирма, която произвежда и разпространява джаджите, съобщава в. „Телеграф“. 

28-те ултрамодерни нови радари на Пътна полиция следят по пътищата у нас за превишена скорост от няколко месеца и засичат по над 1000 нарушители дневно. За да ги спасят от електронни фишове, от дружеството рекламират продукта си Whistler GT – 468 Ghi във всички Фейсбук групи, където шофьорите споделят информация къде и кога полицаи дебнат за джигити. 

„Цената е 365 лева, но можете да вземете продукта с 10% намаление, ако го поръчате през социалната мрежа“, правят промоция от фирмата. „От Пътна полиция може и да казват, че триногите засичат нарушение от 600 метра, но в действителност правят снимка на 120-130 метра от уреда“, категорични са дилърите на радар детектори. Информацията е потвърдена от ръководството на КАТ. 

„Устройството се монтира в купето и дава сигнал на шофьора на 300 до 400 метра от триногата. Целта е шофьорът да свали 20-30 км от скоростта си“, уточниха от дружеството. За водачите, които пътуват много в чужбина, където е забранено ползването както на антирадари, така и на радар-детектори, джаджите се монтират под предната броня на автомобила, за да са скрити и да не бъдат намерени от полицаи при евентуална проверка. В този случай в купето има само модул, който подава звуков сигнал на водача. Има опция седалката му да вибрира преди засечка с радар на Пътна полиция. 

До седмица се очаква и друга популярна българска фирма да започне да продава радар-детектори срещу триногите на КАТ. 

„Ще подобрим най-продавания си уред Stelth RG300. В момента той улавя честотите на мобилните и стационарните радари, но ще добавим датчик и за триногите. Цената му е 375 лева. Ще се предлага и с екстра за новите 28 камери на Пътна полиция на по-висока цена. Все още не е уточнено каква ще е тя“, обясниха от дружеството. 

Отделно ще бъдат пуснати в продажба чисто нови радар-детектори срещу триногите за около 500 лева. Те ще са с български дизайн и пластмаса, но с части от Корея. 

„В момента текат тестове с тях. До края на другата седмица се надяваме да ги пуснем на пазара. Ще се монтират под бронята на колата и ще пищят на 300-400 метра преди триногата“, обещаха вносителите. 

Източник: БЛИЦ


Още Новини