Мотористи са нахлули в ромските квартали в Русе, където е живеел Северин (видео)

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

11/10/2018 20:15
източник


Мотористи са нахлули в квартал ”Тракцията” в Русе, където е живеел убиецът на Виктория Маринова. Близо 50 мотористи са се събрали на протест във Варна днес следобед. Поводът за събирането им е било решение на Окръжния съд във Варна. Според жителите мотористите са твърдели, че са от София.

Над 50 мотористи и придружаващи ги джипове са влезли в района и са се отправили към другия населен с роми квартал Селеметя тази вечер, съобщава по разказ на очевидци бТВ.

 Мотористите са скрили номерата на машините си с тиксо. Жителите на кварталите са подали сигнал на телефон 112. Един от живеещите в квартала разказва пред Нова ТВ, че са го погледнали  и са започнали да форсират моторите си. Друг жители твърдят, че мотористите са набили човек пред местното барче пред очите на полицията, счупили кола и сателитни чинии.

 И двата русенски квартала са свързани със Северин Красимиров, който е направил самопризнание за извършеното от него жестоко убийство на Виктория Маринова.

По думи на живеещи в квартала моторист е демонстрирал притежавано от него оръжие. Жителите на двата квартала напускат жилищата си и извеждат децата си от града страхувайки се от саморазправа с тях.

 Има един пострадал. В двата квартала има позиционирани патрулни коли и линейки.

 Радио „Фокус“ – Варна  днес съобщи, че близо 50 мотористи са се събрали на протест  във Варна днес следобед срещу решение на Окръжния съд.  Съдът е постановил условна присъда на индонезиец с холандски паспорт, блъснал 27-годишния моторист Денислав Ников в края на юли миналата година.

 До момента няма потвърждение дали мотористите от Варна са се насочили към Русе.


Още Новини