ЛРС-Велико Търново отчете ползване на 150 диви свине от началото на сезона (видео)

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

09/11/2018 09:15
източник


*Лов на дива свиня в ЛС "Бялка" с VIP Hunting Bulgaria-2018 г. 

 

Милка ДЕНЕВА

От началото на сезона в ловните полета на ЛРС-Велико Търново бяха отстреляни около 150 диви свине. Има доволни от своите резултати ловни дружини, има и недоволни. По-малкият отстрел в сравнение със същия период на миналата година се обяснява с недостатъчно дивеч, малко и недобре обучени кучета, неточни изстрели и по тази причина изпуснати слуки.

С най-добри резултати могат да се похвалят членовете на ЛРД-Ново село. Те отчетоха 21 повалени диви свине. На самото откриване на сезона бяха отстреляни пет животни, а на следващия ден – още шест. После слуката продължи, за да се стигне до 21 екземпляра за месеца. Най-успешният ловец в сдружението към момента е членуващият в ЛРД-Ново село Мерт Чолаков, син на председателя на дружината Йосиф Чолаков.

Като цяло много големи глигани в землището на Ново село няма, но пък надеждата е планът и тази година да бъде изпълнен, макар че след началото дивечът е понамалял, както обяснява Мерт Чолаков.
Добър отстрел през първия месец отчитат и дружините в Балван, Войнежа, Габровци, Килифарево. А на трофейни глигани с големи глиги се зарадваха и Дончо Донев от Вонеща вода, Орхан Мехмедов от Килифарево. През октомври обаче нямаха сериозна слука дружините във Велчево, Емен, Момин сбор, Присово, Пчелище, Ресен, Русаля, Самоводене, Шемшево, които очакват сериозен отстрел по-нататък, за да помогнат да се реализира планът на сдружението.


Още Новини