Спецсъдът оправда Алексей Петров по всички обвинения

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

09/11/2018 18:50
източник


Спецсъдът оправда Алексей Петров по всички обвинения. Заедно с няколко човека, той е обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна. Делото, познато под името "Октопод", започна през 2011 година в СГС, а през 2015 г. тръгна отначало в спецсъда.

Марчело Джотолов и Янко Попов бяха признати за виновни, че 2007 г. са принудили Николай Динков да приеме имуществено задължение и са го заплашили с насилие. Те са осъдени на по три години затвор - условно, с петгодишен изпитателен срок и глоба 4000 лв, както и да заплатят разноски по делото, около 800 лв. Като съдът уточни, че това престъпление не е извършено в съучастие с Алексей Петров и той не е бил подбудител и помагач.
Другите двама подсъдими по делото Кирил Топалов и Антон Петров също бяха признати за невиновни.

Присъдата подлежи на протест в 15-дневен срок.
Пред медиите адвокат Васил Василев заяви, че защитата е разказала в съда какви монтажи и престъпления има по това дело, извършени от истинския "Октопод", който по думите му е във властта и сега. 

Прокуратурата го чу, последици няма да има, защото когато се изпълнява поръчка на тези, които още са във властта и са истинския "Октопод" не може да се очаква отговорност, каза още Василев.

Адвокат Лулчева коментира, че съдът е чул, че няма "Октопод" и престъпление. "Загубихме време и пари, осем години", каза тя.
Източник: София

Още Новини