Следователите опровергаха новата версия за убийството на руския снимачен екип в ЦАР (видео)

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

11/01/2019 13:09
източник


Разследващият комитет на Русия представи междинните резултати от разследването на убийството на руски снимачен екип в Централноафриканската република. Това се съобщава в офиса на сайта.

Служителите на Великобритания успяха да установят хронология на събитията, които се случиха с Орхан Джемал , Александър Расторгуев и Кирил Радченко при пристигането си в ЦАР, една от най-опасните държави в света. Оказа се, че журналистите са пристигнали в ЦАР два дни по-рано, отколкото са планирали, и следователно не са се срещнали с местния координатор Мартин.

 Руските следователи разпитали шофьора на групата Bienvenu Dovocam. Той каза, че журналистите са го наемали самостоятелно да го придружава при пътувания. Следователите твърдят, че той не е свързан с местната жандармерия.
На 10 януари бе предложена версия, че местният жандарм Емануел Котофио, който контролира екипажа на филмовия екип и неговият бивш колега, последвал документалистите. Твърди се, че шофьорът на журналистите е извел «фиксера» Мартин.

Предполага се, че Котофио постоянно поддържа връзка с определен служител на частна военна компания Вагнер. Дейността на тази ЧВК бяха разследвани от журналисти.

Екипът от трима души загина в ЦАР през юли 2018 година. Руското външно министерство смята, че неизвестни лица са ги нападнали с цел грабеж. Журналистите загинаха, докато се опитваха да окажат съпротивлява.


Още Новини