Слави Трифонов: Сцената в Пловдив струва тройно по-малко

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

14/01/2019 19:01
източник


Щоуменът Слави Трифонов не пропусна да се включи в коментарите относно откриването на "Пловдив - европейска столица на културата". По думите му община Пловдив е платила близо 3 пъти повече за сцената, отколкото струва, защото Трифонов бил наел същата преди време за много по-малко пари. По думите му българският еврокомисар Мария Габриел е говорила "някакви глупости", а пловдивският кмет Иван Тотев - "още по-големи". Eто и пълният текст на комента му във Facebook:

"Гледах откриването на “Пловдив - европейска столица на културата” и си викам: "Нещо не е наред". Да оставим настрана това, че зрителите се сбиха за одеяла, че кукерите бяха кукери наполовина, а долу бяха обути с маратонки, че Теодосий Спасов свиреше на фона на някакъв кашон, че българският еврокомисар Мария Габриел говореше някакви глупости, че пловдивският кмет Тотев говореше още по-големи глупости.. И си викам – кое не е наред?! И изведнъж чатнах – сцената. Аз тази сцена я познавам. Аз съм я наемал, когато правихме концерт на стадион “Васил Левски”.

Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше построена хоризонтално, но това са плоскости, които могат да бъдат наредени нагоре или настрани. Затова се изненадах, когато в БТВ Новините съобщиха, че сцената за откриването струва 2 милиона лева. 2 милиона лева. А аз наех същата тази сцена, от същата немска фирма и тя, заедно с осветлението, видеостените, озвучаването и електрогенераторите, струваше 681 хиляди лева.

Същата сцена, от същите хора, аз я взех за 681 хиляди лева. А държавните чиновници са дали 2 милиона. Искате ли да се сетите къде е отишла разликата от близо милион и половина лева? И за доказателство аз веднага мога да извадя фактурите, с които платих същата тази сцена, от същата тази немска фирма. Искам и европейските културни общинари от Пловдив да извадят фактурите и да покажат за какво точно са платили 2 милиона наши пари."Още Новини