„Мъртвец“ се завърна у дома след собственото си погребение

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

11/10/2019 08:00
източник


Жител на индонезийската провинция Източна Ява се завърна у дома след собственото си погребение - съобщава AsiaOne.

Объркването започнало с инцидент, при който мъж, който карал мотоциклет без документи, загинал. Оказало се невъзможно да се идентифицира осакатеното тяло, затова самоличността на починалия е установена по мотоциклета. Полицията установи, че той е регистриран на 40-годишен строител на име Сунарто.

Останките са дадени на роднините на Сунарто за погребение. „Дори при измиване те не можели да докажат, че това не е тялото му“, казва Али Канта, началник на районната полиция в Грабаган.

Седем часа след погребението Сунарто се завърнал у дома. Според мъжа той разбрал за собствената си смърт от приятели по време на работа. Строителят обясни, че преди три месеца е взел назаем пари от приятел, чието име е Вариим. Като гаранция му дал мотоциклета си. Явно именно Варим е загинал при произшествието.

Когато близките на Варим разбрали за грешката, решили да не препогребват тялото и се ограничили до промяна на името на надгробния камък.

През юни се съобщава, че японец се завърнал вкъщи година след собственото си кремиране. Смятало се, че мъжът е потънал в реката, а съпругата и близките му идентифицирали тялото му. Полицията отказа да разкрие какво е прави японецът през тази година и къде се енамирал.


Още Новини