БСП – Сливен: Част от събраните данъци трябва да остават в общините

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

12/10/2019 12:58
източник


Трябва да има справедливо финансиране на общините и част от събраните данъци да остават при тях. Кандидатите на БСП ще работят и за самостоятелни бюджети за кметствата, за да се подобри адми¬ни¬стра¬тив¬ното обслужване в малките населени места.

Тези свои ангажименти припомниха кандидатът за кмет на Сливен ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници от БСП в Деня на българската община 12 октомври.

Предложенията са част от националната платформа на социалистите за местните избори „Визия за Българиия“. Тя залага кметовете, избрани или подкрепени от БСП, да работят за повишаване събираемостта на мест¬ните данъци и такси, а не за тяхното увеличаване.

„Местната власт стои най-високо, защото е най-близо до хората. Припомням този факт в днешния Ден на българската община, за да пожелая на всички български общини по-отговорни кандидати за управници, по – малко думи и повече разумни решения.

Общините са тези, които дърпат растежа на България, а една община, за да е изпълнена с живот й трябват и средства. Крайно време е част от най-големите данъци да се връщат в общините“, заяви кандидатът за кмет ген. Кольо Милев.

„Днес голяма част от българските общини са застрашени от обез¬лю¬дя¬ва¬не, не-равенство и екологични проблеми. Хората по места са не¬рав¬но¬по¬ста¬ве¬ни, а цели групи от тях – застрашени от социално изключване. От години БСП не спира да алармира, че държавата абдикира от свои за¬дъл¬жения към общините. Управляващите вече десет години не провеждат по¬ли¬тика за икономическо и социално развитие на регионите, съобразени с конкретните им по¬треб¬но¬сти“, категорични са кандидатите от БСП.


Още Новини