Гигантски сом нападна рибари в язовир „Розов кладенец“

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

12/10/2019 09:29
източник


Гигатски сом нападна рибари в язовир „Розов кладенец“ край Гълъбово. За уникалната случка алармира пред Лупа въдичарят Кирил Алексиев, който опитал да хване звяра на кльонк.

„Миналия уикенд бях на риба на тоя водоем, за който от години се знае, че въди сомове-чудовища. Привечер в събота с моя приятел опитахме да ги раздвижим с кльонк и екшъна не закъсня.

Петнайсетина минути по-късно, още бяхме навътре в язовира, тъмната вода се раздвижи и гигантска паст се удари в дъното на лодката. Секунди по-късно сомът се завъртя около надуваемата лодка и се опита да се прехвърли отгоре. Щяхме да се на*каме“, призна патиланецът от Хасково.

Според Кирил чудовището може да е било 200-килограмово, защото по дължина е превъзхождало двуместната му лодка. В медиите от години се пише за дори по-големи сомове във водите на „Розов кладенец“.

Дарик радио например пише, че гмуркачи от Пловдив са разказали за 300 кила зверове във водоема, които били връстници на социализма. Гигантските хищници се активизирали нощем и търсели плячката си близо до дъното.

„Такива животни никога не съм виждал. Колегите ми са наплашени като мен и едва ли ще посмеят да влизат с акваланг в язовира“, признал Христо Георгиев, който се занимава с леководолазен спорт от десетилетие.

Водолазите споделят, че забелязали огромни риби, чиито очи светели в неестествена светлина и създавали усещане за филм на ужасите. На дъното имало поне 30 такива риби, които се помръдвали едва-едва, твърдят гмуркачите.


Още Новини