Държавата ще обжалва решението неваксинирано дете да ходи на детска градина

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

08/11/2019 10:25
източник


Държавата ще обжалва съдебно решение, което разреши неваксинирано дете да ходи на градина, съобщи бТВ.  Както знаете, съдът в Сливен разреши неваксинирано дете да ходи на детска градина. Според решението на магистратите спирането му е проява на дискриминация. До казуса се стигна след сигнал на майка от сливенска детска градина за детето на отец Евгений Янакиев.

Той отказва да ваксинира осмото си дете. Причината е, че едно от другите му деца е получило усложнение след ваксина за морбили. След родителския сигнал се стига до съд и отецът печели делото. Така дебатът за и против ваксините отново излезе на дневен ред, но вече и със съдебно решение по въпроса. „Ще обжалваме това решение, трябва да възтържествува справедливостта и вярвам, че това ще стане”, каза в предаването „Тази сутрин” д-р Ангел Кунчев, държавен здравен инспектор.

По думите му това съдебно решение е прецедент и на Балканите, и страните от Западна Европа. Според държавния здравен инспектор това съдебно решение ще бъде отменено на по-горна инстанция, но е лошо, че то разколебава и плаши родителите.


Още Новини