Проф. Иво Петров: Твърди се, че Борис Джонсън е излекуван бързо от К-19 с тази терапия

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

30/04/2020 12:29
източник


Твърди се, че озонотерапия е била използвана при Борис Джонсън. Виждате колко бързо се оправи той и се върна на работа, казва проф. Иво Петров пред "Труд". Озонът е нещо като хиперактивна форма на кислород и тази хиперактивна форма на кислорода има няколко много благоприятни ефекта върху човешкия организъм.

Единият ефект, че се получава изключително добра оксигенация, т. е. снабдяване с кислород на тъканите. Другият ефект е, че се създават условия за оксигениране на липидната обвивка на вирусите, което всъщност намалява тяхната възможност да се свързват. Третият ефект е, че се повишава имунитетът. Вирусът не се унищожава напълно, но се намаляват неговите свързващи способности и в някои от случаите се доказва, че се създават нежизнени вирусни частици, които имат много по-мака способност за репликации.

На 100% нямаме излекуване от вируса, но имаме много по-малък брой вируси, които могат да се репликират и с остатъка имунитетът обикновено успява да се справи. В Испания озонотерапията вече се прилага в доста болници като протокол за болнично лечение. Т. е. вече не е част от изпитания и проучвания, а има много болници, които са въвели метода за стандартно приложение при пациенти, които са позитивни за COVID-19. Има и няколко болници, като една от тях е в Барселона, където озон се прилага на колеги лекари, които са на първа линия два пъти седмично.

Разбрах, че от всички медици, които са минали това профилактично приложение на озон са били предпазени и нито един от тях не се е разболял. Някои от тях са станали позитивни от COVID-19, но нито един не е бил болен. Озон се прилага в Италия, в Германия – това е стандартна терапия за много заболявания – автоимунни, онкологични, инфекциозни. Прилага се и за рехабилитационни цели. Озонотерапията се прилага от повече от 90 г. със затихващи и нарастващи функции, в зависимост от това, как са предразположени властите към нея. И не само те.

През последните 40-50 години зависи и как е разположена фармаиндустрията. А тя е много неблагоразположена към озонотерапията по една много простичка причина – озонотерапията не може да бъде патентована – тя не е фармацевтичен метод. Има и втора причина, поради която намалява и интересът на медицинските кадри към нея – тя е изключително евтина.Още Новини