Сексът след „короната“ е опасен, лекарите препоръчват да се изчака поне месец

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

21/11/2020 14:48
източник


Тези, които се възстановяват от коронавирус, трябва да бъдат в готовност от въздържание за поне 30 дни. Пациентите, заразени с коронавирус, не трябва да правят любов поне месец след възстановяване от инфекцията, предупреждават експертите.

Освен това самите отношения не трябва да са ожесточени и не трябва да продължават повече от десет минути, тъй като в противен случай могат значително да влошат съществуващото състояние и да доведат до сериозни сърдечни заболявания и дори смърт. Поради всичко това експертите съветват да използвате по-малко напрегнати пози в секса.

В зависимост от тежестта на клиничната картина коронавирусът оставя различни последици в организма, а една от най-застрашените групи са сърдечно болни и хора с високо кръвно налягане, така че преждевременната активност и вълнение, както и други физически натоварвания могат само да влошат пациента .

„Независимо от степента на увреждане на сърцето и тежестта на коронарната картина, пациентът не трябва да прави секс поне четири седмици след инфекцията. Самата връзка не трябва да е стресираща и не трябва да продължава повече от 10 минути. Възстановяването напредва, връщането към сексуална активност също може да подобри здравето на пациентите, но трябва да бъде търпеливо. И така, първо възстановяване, а след това и правене на любов “, казва сърдечният хирург Милко Ристич.

"Коронавирусът в по-голяма или по-малка степен унищожава сърдечните клетки, т.е. сърдечния мускул, което води до неговото отслабване и всичко това причинява умора, липса на форма, лоша подвижност", обяснява Ристич.

Според експерти най-висок риск са мъжете на възраст около 50 години, които са се разболели от коронавирус и имат по-млади любовници, тъй като искат да се докажат и сърдечните пристъпи се случват толкова често. Предлагат се няколко пози за двойки, в които те са най-малко уморени и в които има най-малък натиск върху сърцето.

„Ако човек се е заразил с коронавирус, най-добрата позиция е„ уморена косачка “. Мъжът лежи по гръб със скръстени под главата ръце, докато жената е върху него. Ако жената е била заразена, тогава най-добрата позиция е мисионерската позиция, когато цялата тежест пада върху мъжа. „В случай, че и двамата партньори са заразени, препоръчвам странична поза, както някои я наричат, защото тя е най-малко уморителна.“

Макфакс


Още Новини