В Испания ще имунизират с ваксината на AstraZeneca само хора над 60 години

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

08/04/2021 08:23
източник


Испанските власти решиха от днес дози от ваксината срещу COVID-19 на компанията AstraZeneca да бъдат поставяни само на хора над 60 години, предаде Ройтерс.

Решението бе взето, след като европейските и британските здравни власти установиха, че има потенциална връзка между ваксината на AstraZeneca и образуването на тромби в организмите на ваксинираните с нея.

"Ваксинационната стратегия се променя и от утре само хората над 60 години ще бъдат ваксинирани с AstraZeneca, заяви на пресконференция испанската здравна министърка Каролина Дариас след среща с регионални лидери.

Дариас съобщи, че ще бъде взето решение дали на хората, на които вече е поставена една доза от ваксината на AstraZeneca да бъде поставена и втора доза.

Решението на испанските власти бе предшествано от отправената от властите на Италия препоръка ваксината нa AstraZeneca да бъде поставяна само на хора над 60 години и от призива на британските власти хората на възраст под 30 години да се ориентират към друга ваксина, отбелязва Ройтерс.


Още Новини