ФБР съобщава, че правоохранителните органи са простреляли и ранили заподозрян пред централата на ЦРУ

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

04/05/2021 08:19
източник


Заподозрян е бил прострелян и ранен от правоохранителните органи непосредствено до централата на Централното разузнавателно управление в Маклийн, Вирджиния, в понеделник вечерта, съобщава Вашингтонското полево управление на ФБР.

„ФБР проверява престрелка, свързана с агент, която се случи около 18:00 часа в понеделник, 3 май 2021 г. Лице, замесено в инцидент къс сигурността пред централата на Централното разузнавателно управление в Маклийн, Вирджиния, излязъл от автомобила си с оръжие и беше неутрализиран от служителите на реда ", се казва в изявление от полевия офис.
 
Заподозреният, продължава изявлението, "е ранен и е транспортиран в болница за медицинска помощ". 
 
Първоначално заподозреният се приближил до портите на ЦРУ късно в понеделник сутринта и направил изявления, предполагащи, че в превозното им средство има бомба, според служител на реда и друг източник, запознат с инцидента.
 
Говорител на ЦРУ описа ситуацията като "ситуация на сигурност" в изявление пред CNN по-рано в понеделник.
„Комплексът ни остава обезопасен и нашите служители по сигурността, които работят по инцидента, са единственият пряко замесен персонал на агенцията“, се казва в това изявление.
 
Централата на ЦРУ може да се похвали с особено строги мерки за сигурност след инцидента с високопоставен през 1993 г. , когато мъж застреля двама служители на агенцията и рани трима други, напускайки комплекса Ленгли.
 
По това време служители на ЦРУ заявиха, че сигурността е била засилена, за да се предотврати всякакво подобно събитие.
 
Полевият офис на ФБР във Вашингтон подчерта в понеделник, че агенцията "приема сериозно всички инциденти със стрелба, включващи наши агенти или членове на работната група" и "процесът на преглед е задълбочен и обективен и се провежда възможно най-бързо при дадените обстоятелства."

Още Новини