Крадци си докарват по 50 бона на ден по морето, "хитът" е Слънчев бряг

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

20/07/2017 07:47
източник


 

 

По 50 хиляди лева на ден си докарват крадци, които вършеят по морето това лято. На техния прицел са най-вече хотелите и затворените комплекси, където отдъхват по-заможните туристи, сочи статистиката на МВР, цитирана от "Монитор".

Най-големите удари са в Несебър и Слънчев бряг, като там само при две кражби от последните дни апашите са се сдобили с 650 лева, 900 евро, три скъпи мобилни телефона и златни накити. Малко по-рано пък имало удар на 4500 евро от хотелска стая.

"Кражбите по хотелите и затворените комплекси по Черноморието са се увеличили драстично. Крадци от цялата страна атакуват сградите в курортите по морето, като най-голям е бумът в Слънчев бряг. Само за месец на територията на комплекса са обрани няколко апартамента в затворени комплекси, в които няма охрана", обясниха от МВР.

Именно заради липсата на охрана, а на места и видеокамери, случаите се разкриват много трудно. А резултатът е ограбени туристи и лоша реклама за България.

Според данни на министъра на туризма Николина Ангелкова летния сезон отчита все по-добри резултати и прогнозите към момента за тази година са за ръстове от 7-10% в посещенията на чуждестранни туристи в нашата страна.

Кражбите са един от факторите, заради които българите все по-често избират почивката в чужбина. Най-много българи - близо половин милион, избират като дестинация Гърция, сочи официалната статистиха. Ангелкова обаче се похвали, че и България е привлекателна за гърците - 470 000 южни съседи са дошли на почивка за същия период.


 

 


Още Новини