Иво Христов: Правителството внесе необходимите документи за освобождаването на Маринов

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

19/09/2018 10:27
източник


 "Правителството внесе необходимите документи за освобождаването от длъжност на Маринов. Сиреч се примири, че трябва да спази закона."

Това обяви във Фейсбук Иво Христов, началник на кабинета на президента Радев. 

Както вчера Епицентър.бг написа министърът на вътрешните работи Валентин Радев е изпратил до президента Румен Радев съгласувателно писмо за главния секретар на МВР Младен Маринов.

По този начин правителството стартира съгласувателната процедура за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов и вече няма пречки за издаване на президентския указ.

В документа МВР-шефът в оставка обяснява мотивите за искания от правителството указ за освобождаването на Младен Маринов от сегашния му пост. Съгласувателното писмо бе изпратено  вчера в 11,30 часа, обясниха пред медията ни правителствени източници.

„Изобщо не става въпрос за война между институциите, а за спазване на закона. Законът не се коментира, а се спазва. Изглежда за правителството е непосилна задачата да спазят закона и това не е първият случай“, заяви вчера президентът Радев, като подчерта, че досега не е подписал указа, защото правителството не е съгласувало процедурата, както изисквал законът.

„Елементарно е и е много лесно, стига да се изпълни това, което повеляват нормативните документи, трябва да се изпълни писмена съгласувателна процедура, която се дължи по закон“,отвърна Радев, попитан дали има обозрим срок, в който е решил да подпише указа.

Със спазването на процедурата по освобождаването на Младен Маринов и евентуалното издаване на президентски указ, е възможно кандидатурата му да бъде гласувана от Народното събрание в четвъртък, заедно с тези на бъдещите министри на транспорта Росен Желязков и на регионалното развитие Петя Аврамова.

 


Още Новини