Григор Димитров отпадна в Мелбърн

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

20/01/2019 09:46
източник


Поставеният под №20 в схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис Григор Димитров отпадна на осминафиналите.

На „Мелбърн Арина“ първата ни ракета отстъпи срещу празнуващия 21-ия си рожден ден Франсис Тиафо от Съединените щати с 5:7, 5:7(6), 7:6(1), 5:7 след повече от 3 часа и половина игра.

В първата част американецът проби за 4:3, но Григор върна брейк при 5:5, само за да допусне нов пробив в следващия гейм, а после и да отстъпи сета.

В следващия българинът поведе с брейк за 4:3, но не успя да го задържи. Стигна се до тайбрек. В него Димитров пропиля три сетбола от 6:3 точки и вече изоставаше с 0-2 сета.

Той беше пред отпадане, след като 39-ият в света Тиафо проби за 4:2 в третата част. Гришо не се предаде, веднага направи рибрейк, а после в тайбрека беше неудържим и намали пасива си. Американецът вече нямаше сили и поиска лекарска помощ в края на частта, защото получи крампи.

Григор имаше цели пет шанса да пробие в началото на четвъртия сет, но не успя. В 11-ия гейм Тиафо поведе с 40:15 при сервис на българина и успя при първата при бекхенд в аут на Димитров. След това рожденикът сервираше за място на четвъртфиналите.Той поведе с 40:0 и реализира втория мачбол след форхенд в мрежата на хасковлията. За афроамериканеца това е първи четвъртфинал в турнирите от Големия шлем.

Гришо направи 59 печеливши удари (21 аса) и 42 непредизвикани грешки (6 двойни). Тиафо завърши с 63 уинъра и 54 грешки. Българинът вкара 65 процента първи сервис и реализира 67 процента от точките при разиграването му.

Снимка

Още Новини