Севдалин Рашев: Валежите от последните дни повишават нивото на яз. „Асеновец“

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

19/04/2019 12:01
източник


Валежите от последните дни са достатъчни, за да окажат влияние върху нивото на язовир „Асеновец“, който остава наполовина празен. Това каза управителят на ВиК – Сливен Севдалин Рашев пред Дарик радио.

Няма опасност от преливане на основния водоизточник на Сливен.
Рашев поясни, че притокът на дъждовна вода към язовира е минимален и няма опасност и от замътване. 

Освен на природата, от водното дружество разчитат на помощта на Българската православна църква. На язовир „Асеновец“ бе отслужен молебен за дъжд. Според Рашев, през 2015 година след подобен ритуал е заваляло обилно и в язовирната чаша са постъпили около 10 млн кубически метра вода.

Управителят на ВиК – Сливен припомни и за проектното предложение, с което сливенското водно дружество кандидатства за бъзвъзмездна помощ по програма „Околна среда“.

„ВиК“- Сливен е осмото поред от 14 дружества у нас, кандидатстващи по процедурата за изграждане на водопроводна и канализационна  инфраструктура по програма „Околна среда“.
Дружеството е подало документи на 25 март при краен срок края на месец април, за да може своевременно да отговаря на поставени въпроси и отстранява евентуални забележки в процеса на кандидатстването, каза инж. Рашев. 


Още Новини