Топ 9 марки с най-бързо авариращи скоростни кутии

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

19/04/2019 06:55
източник


Експерти от аналитичната компания Warranty Direct са анализирали данни от застрахователи в европейските страни и са съставили списък на автомобилните марки, скоростните кутии на които се развалят най-много и най-често.

Специалистите уточняват, че изводите се отнасят до новите модели на марките, които са попаднали в анти рейтинга. 

Kia

Kia, според оценката на специалистите има рекорден процент възникващи проблеми със скоростните кутии - 12,36% от регистрираните автомобили.

Peugeot

Повече от всичко на показателите на Peugeot са повлияли произвежданите от марката кросоувъри. Като цяло автомобилите от марката имат проблеми със скоростните кутии в 9,67%  от случаите.

Fiat

Fiat се е аказал в списъка благодарение на скоростната кутия Dualogic. 8,9% от колите Fiat, които през миналата година са имали проблеми със скоростната кутия, са били оборудвани именно с тази версия. 

Subaru

При Subaru проблемите са засегнали дизеловите модификации, снабдени с вариатор. Резултатът е 8,46% повреди и място в първата петица на антирейтинга. 

Alfa Romeo

8,31% от повредите при Alfa Romeo са били констатирани преди всичко при скоростни кутии с "робот".

SsangYong

Собствениците на 8% от автомобилите SsangYong също са се сблъскали с проблеми в скоростната кутия. 

Honda

Показателят на Honda по неизправности на скоростната кутия през 2018 г. е 7,67%.

Seat

7,10% от колите, произведени от марката Seat, през миналата година са влизали в сервиз заради проблеми със скоростната кутия. 

Hyundai

7,09% - това е по-малко, отколкото преди година, но все пак е доста висок показател, обясняват експертите./auto.blitz.bg


Още Новини