Майските дни на културата „Сливенски огньове“ започват на 2 май

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

22/04/2019 18:21
източник


Тазгодишното издание на Майските дни на културата „Сливенски огньове“ започва на 2 май. Стартът ще бъде даден в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ с балетът „Нестинарка“ по музика на Марин Големинов. Входът е с покани, като стойността на дарението за 1 покана е 3 лева. Средствата ще бъдат преведени по сметката за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк. Покани можете да намерите на касата на зала „Сливен“ от утре – 23 април, вторник.

Балетът „Нестинарка“ започва в 18.30 часа. В него участва балетът на Държавна опера – Стара Загора. Спектакълът е поставен от Олеся Пантикина, хореограф в Балет „Арабеск“. Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите на Ана-Мария Токаджиева – по оригиналните идеи на Мария Трендафилова. В главната роля на Демна танцува примабалерината на Държавна опера – Стара Загора Анелия Димитрова.

След балета граждани и гости на града ще станат свидетели на изпълненията на истински нестинари на площад „Хаджи Димитър“.

В 20.30 часа, същата вечер ще започне церемонията по запалване на символния огън, която включва огнено шоу „Дивинитас“ и празнични фойерверки.

22.04.2019 г.


Още Новини