Представителна изложба на катедра „Мода” на Национална художествена академия днес в галерия „Нова“ на художествена гимназия „Димитър Добрович“

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

22/04/2019 17:07
източник


Представителна изложба на катедра „Мода” на Национална художествена академия  днес в галерия „Нова“ на Националната художествена гимназия   „Димитър Добрович“ в Сливен, съобщиха от гимназията. Откриването е насрочено за 17.00 часа.

Специалността гостува в галерийното пространство на НХГ „Димитър Добрович“ със селекция от изображения и модели, резултат на творческия процес в различните образователни дисциплини на студентите в образователна степен бакалавър и магистър.

Гост в града ни е и екипът на Катедра „Мода” с ръководителя си – проф. Майа Богданова, която ще представи експозицията и ще осъществи творчески срещи с учениците на гимназията.

Национална художествена академия е най-старото училище за изкуства в България, с над 120 години история и практически опит зад гърба си. Корените на обучението по „Мода“ са базирани върху академичните традиции, съчетани със съвременния поглед и развитие на визуалните изкуства, медии и дизайн.

До 15 май галерия „Нова” е отворена за ценители.


Още Новини