Синът на председателя на Комисията по досиетата е задържаният зам.-шеф на фонд „Земеделие“

Сподели във Фейсбук Сподели в Туитър

17/07/2019 07:07
източник


Задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-шеф на фонд ”Земеделие” е Калоян Костадинов. Той е син на председателя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Костадинов започва работа във фонда на мястото на Атидже Алиева-Вели, която подаде оставка за освобождаване от поста след влизането си в Европейския парламент.

 Костадинов е работил като старши експерт дирекция „Обществени поръчки и концесии" в Комисия за защита на конкуренцията. От 2014 г. до момента Костадинов работи в ДФ „Земеделие“ – РА.

 От октомври 2014 г. до май 2017 г. е бил главен експерт в дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“. От 2017 г. до 3 юни 2019 г. е директор на дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“. 

Зам.-шефът на фонд "Земеделие", директори и служители - общо шестима души, са задържани за 24 часа във връзка с разследването срещу Миню Стайков и още 7 души, обвинени за участие в организирана престъпна група за усвояване на евросредства.

 Разследващите са претърсили офисите и домовете на чиновници от Фонда, за които има данни, че са подпомагали схемата за злоупотреби с евросредства. През май тази година прокуратурата му повдигна трето обвинение, свързано с усвояване на средства по програмата за развитие на селските райони. 

Предстои наблюдаващият прокурор по делото срещу Стайков - Ангел Кънев, да реши на кого ще повдигне обвинения.


Още Новини